Selçuk Üniversitesi Dijital Arşiv Sistemi

Toprağa kükürt ve mikro besin elementi uygulamalarının bodur fasulye (Phaseolus vulgaris L.) genotipinin gelişimi ve mikro besin elementi alımına etkisi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisor Gezgin, Sait
dc.contributor.author Yavuzaslan, Seyit Ali
dc.date.accessioned 2017-05-25T12:10:10Z
dc.date.available 2017-05-25T12:10:10Z
dc.date.issued 2010-04-08
dc.identifier.citation Yavuzaslan, S. A. (2010). Toprağa kükürt ve mikro besin elementi uygulamalarının bodur fasulye (Phaseolus vulgaris L.) genotipinin gelişimi ve mikro besin elementi alımına etkisi. Selçuk Üniversitesi, Yayımlanmış yüksek lisans tezi, Konya. tr_TR
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/123456789/4891
dc.description.abstract Bu araştırma kontrollü sera koşullarında kükürt ve mikro besin elementi uygulamalarının toprağın pH ve EC değerleri üzerine etkileri ile fasulye genotipinin kuru madde verimi, tane verimi, tane protein içeriği ve yaprak besin elementi konsantrasyonuna etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. `Tesadüf Parsellerinde Faktöriyel Deneme Desenine' göre dört tekerrürlü olarak kurulan denemede, kükürt iki dozda (0, 200 mg kg-1), besin elementleri yedi (NPK, NPK+ME Tümü, NPK+Fe içermeyen ME, NPK+Zn içermeyen ME, NPK+Mn içermeyen ME, NPK+Cu içermeyen ME, NPK+B içermeyen ME) farklı seviyede uygulanmıştır. Fasulye bitkisinin kuru madde verimi, tane verimi ve tane protein içeriği ile yaprağın Fe, Zn, Mn, Cu, B konsantrasyonu üzerine kükürt ve besin elementi uygulamaları ile interaksiyonlarının etkisi istatistiki olarak önemli (P < 0.01) bulunmuştur. Toprağa uygulanan kükürt miktarı arttıkça bitkinin Fe, Zn, Mn, Cu, B konsantrasyonu, kuru madde verimi, tane verimi, tane protein içeriği ve toprağın EC değerlerinin arttığı, pH değerlerinin ise azaldığı belirlenmiştir. tr_TR
dc.description.abstract This research was done to determine the effects of sulfur and micro nutrient applications on pH and EC of the soil and dry matter yield, grain yield, protein content of the grain and nutrient concentration of the leaf under greenhouse conditions. In the experiment carried out in the `factorial experimental design at the randomize plots? with 4 replication; sulfur in 2 dose (0, 200 mg kg-1) and nutrients (NPK, NPK+ ME Whole, NPK+ without Fe ME, NPK+ without Zn ME, NPK+Mn without ME, NPK+Cu without ME and NPK+B without ME) were applied in 7 different levels. The effect of sulfur, nutrient and their interactions on the dry matter, grain yield and protein content of the grain, and Fe, Zn, Mn, Cu, B concentration of the leaf was found significant (p<0.01), statistically. It was determined that as the sulfur applied into the soil increased, Fe, Zn, Mn, Cu, B concentration of the plant, dry matter yield, grain yield, protein content of the grain, and soil EC value increased, and pH value of the soil decreased. tr_TR
dc.language.iso tur tr_TR
dc.publisher Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tr_TR
dc.subject Fasulye tr_TR
dc.subject Kükürt tr_TR
dc.subject pH tr_TR
dc.subject Mikro besin elementleri tr_TR
dc.subject Bean tr_TR
dc.subject Sulfur tr_TR
dc.subject Micro nutrients tr_TR
dc.title Toprağa kükürt ve mikro besin elementi uygulamalarının bodur fasulye (Phaseolus vulgaris L.) genotipinin gelişimi ve mikro besin elementi alımına etkisi tr_TR
dc.title.alternative Effect of sulfur and micro nutrients applications into soil on growth and micro nutrient uptake of dwarf bean Pphaseolus vulgaris L.) genotype tr_TR
dc.type Thesis tr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster