Bu araştırmanın amacı; otel işletmeleri işgörenlerinin örgütsel sessizlik düzeylerini tespit
ederek, örgütsel sessizliğin işgörenlerin bazı bireysel ve mesleki özelliklerine göre farklılık
gösterip göstermediğini belirlemektir. Çalışmanın evrenini Trabzon, Ordu ve Giresun illerinde faaliyet gösteren üç, dört ve beş yıldızlı otel işgörenleri oluşturmakta olup, söz konusu evrenden konuyla ilgili bilgilerin toplanmasında anket tekniğinden faydalanılmıştır.
Verilerin analizinde yüzde, frekans, aritmetik ortalama, standart sapma, t‐testi, tek faktörlü
varyans analizi (Anova) ve Tukey testinden yararlanılmıştır. Araştırmadan elde edilen
bulgular sonucunda otel işletmeleri işgörenlerinin örgütsel sessizlik düzeylerinin bazı
bireysel özelliklerine göre farklılık taşıdığı ve genelde düşük düzeyde olduğu sonucuna
ulaşılmıştır.
The aim of this study is to define the organizational silence levels of the employees and
whether the organizational silence differs according to some individual and occupational
features of the employees. The environment of the study constitutes of employees working
in three, four, and five star hotels in Trabzon, Ordu and Giresun cities. The questionaire
technique is used to gather related data from the mentioned environment. Percentage,
frequency, arithmetic average, standard deviation, t‐test, single factor variation analysis (Anova) and Tukey test are used to analyze the data. It is stated as a result of the
information obtained from the study that the organizatinal silence levels differ according
to some individual features and it is generally low in level.